Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Opførelse af træbyggeri med 26 boliger og fælles faciliteter

Trærækkerne og Åens Hus

Trærækkerne og Åens Hus er en del af det omfattende projekt 'Trælasten'

Trælasten er Aarhus' nye centrale bydel, der er udviklet i tæt samarbejde med Pension Danmark, Boligforeningen Ringgården og Aarhus Kommune. Projektet omfatter både bolig- og erhvervsbyggeri fordelt på syv delprojekter, hvoraf Trærækkerne og Åens hus er to af projekterne.

Trærækkerne består af 26 boliger fordelt på rækkehuse i op til tre etager. Rækkehusene er placeret som klynger i varierende udtryk med forskellige facader, boligtyper og størrelser. Fælles for alle rækkehuse er, at træ er det gennemgående materiale ude såvel som inde. Facaderne opbygges af genbrugstræ i forskellige træsorter, hvilket afspejler Trælastens historie som tidligere trælast. Der anvendes træbrædder i forskellige længder på facaden, som giver mulighed for at genanvende overskudstræ.

Boligerne har mellem tre til fem værelser og har et boligareal mellem 92 m² til 144 m². Derudover etableres et orangeri, som skal fungere som fælleshus og opbevaringsrum for beboerne i Trærækkerne. To af boligerne indrettes med 72 m² erhvervsareal i stueetagen. Foran og mellem rækkehusene etableres fælles opholdsarealer med udemøbler af genbrugstræ. Taget af Trærækkerne anlægges solceller.

Åens Hus er et fælleshus på 700 m², som kan anvendes af beboere i hele Trælasten. Fælleshuset er i to etager indrettes med produktionskøkken, anretterkøkken, restauration, café og mødelokaler. Fælleshuset opføres i træ, som genanvendes fra den tidligere trælast. Blandt andet genanvendes facadebeklædningen fra trælasten til facaden på Åens Hus og limtræsbjælker genanvendes til vægge og etagedæk i konstruktionen af Åens Hus.

Det overordnede projekt, Trælasten, omfatter 70.000 DGNB-certificerede m² fordelt med 80 procent boliger og 20 procent detail og erhverv. Det er målet at boliger, butikker og kontorer DGNB Guld-certificeres og byrummet DGNB Platin-certificeres. Området henvender sig til bred beboersammensætning fra studerende og familier til seniorer. I gadeplan etableres der mindre butikker, værksteder, caféer, fælleskontorer samt grønne naturområder omkring og mellem bygningerne. Det samlede projekt forventes at stå færdigt i 2029.

Så langt er byggeriet

januar 2025

Første spadestik

juli 2026

Aflevering

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk