Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Kontorhus med internt uddannelsescenter og kontorfaciliteter

OPP Banedanmark

Kontorbygningen i fire etager med en maksimal højde på 30 meter rummer et internt uddannelsescenter og kontorfaciliteter med plads til ca. 360 medarbejdere

Nordstern har udviklet og opført Banedanmarks kontor i Ringsted i samarbejde med Bygningsstyrelsen.

I forbindelse med projektet er der indgået en OPP-kontrakt.

Kontorbygningen i fire etager med en maksimal højde på 30 meter rummer et internt uddannelsescenter og kontorfaciliteter med plads til ca. 360 medarbejdere. Derudover rummer det datacenter, trænings- og velfærdsfaciliteter samt et stort og åbent atrium. Indretningen er fleksibel, hvor rummene kan ændres i størrelse efter behov.

Bygningen er opført i røde mursten, der er genanvendt fra fragtbygningen, som der tidligere lå på grunden. Det giver et væsentligt bidrag til at minimere miljøbelastningen i byggeriet. Samtidig giver det facaden mere liv og spil med et varieret ældre udtryk.

Selve jernbanelinjens forskellige materialer er også blevet brugt på nye måder. Den bærende betonkonstruktion synliggøres i stueetagen, og brugen af cortenstål refererer til selve togsporene. Langs kantinen er der endda rigtige genbrugstogskinner, hvor bænke og planter i gamle jernbanevogne kan køre.

Kontorrummene er placeret ud mod facaden på 1., 2. og 3. sal. Kontorlandskabet danner rammen om et åbent og dynamisk arbejdsmiljø, hvor mødelokaler og lette vægge sikrer ro i arbejdet samt videndeling.

Det er også et effektivt hus, hvor der er arbejdet på at minimere gåafstandene mellem afdelinger og funktioner, så der er hurtig adgang via gangbroer og trapper mellem den indre boks og den omkringliggende bygning hele vejen rundt.

Så langt er byggeriet

februar 2019

Første spadestik

oktober 2020

Aflevering

Kontakt for information om byggeriet

Michael Dahlager
Direktør, Nybyg Øst

+45 75627900
mda@nordstern.dk