Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Opførelsen af ny bymidte, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger

Herlev Bymidte

Udvidelse af eksisterende center og opførelse af 135 boliger og erhvervstårn

Herlev Bymidte gennemgår en gennemgribende renovering og tilbygning, der har til formål at skabe et sammenhængende og moderne byggeri. Herlev Bymidte Butikscenter er oprindeligt opført i midten af 1970’erne og stedet bærer præg af at have gennemgået flere om- og tilbygninger.

Herlev Bymidte er et vigtigt socialt mødested for kommunens indbyggere, hvilket var et væsentligt fokusområde i projektudviklingen, der har sit afsæt i bygherre Nrep, Herlev Kommune og byens borgere. Projektet består af tre hovedområder; Center inkl. parkering, boliger og erhvervstårn.

Center
Det eksisterende center udvides i stueplan og på første etage med mere detailhandel og flere P-pladser. Ud mod Herlev Ringvej opføres nye bygninger med sandwichelementer i to etager som tilbygning til centret mod nordøst og erhvervstårnet mod sydøst. Et nyt strøg i stueetagen skaber nye forbindelser diagonalt på byggefeltet, og åbner centret op mod krydset ved Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade. Facaden åbnes op med glas, så der bliver indsyn til butikkerne.

Boliger
Der opføres to bygningsafsnit på anden sal, der placeres som to selvstændige bygninger ovenpå centret. Boligslangen består af boliger i seks til otte etager, og de præfabrikerede Boxboliger opføres i ét etageplan. Boligarealet er 12.500 m² med 135 boliger på 50-130 m². Fra boligerne er der adgang til en hævet gårdhave. Udvalgte lejligheder får altan. Boligerne henvender sig til en bred beboersammensætning fra enlige til familier med børn.

Erhvervstårnet
Herlevs nye vartegn, Erhvervstårnet, opføres som nybyggeri på 11 etager mod krydset Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej. I stueplan etableres adgang til centrets ’borger-torv’, hvor Herlevs borgere kan få kontakt til Herlev Kommune. Herlev Kommune indtager også et antal etager længere oppe i tårnet. De resterende etager indrettes som almindelige kontorlejemål.

Så langt er byggeriet

oktober 2019

Første spadestik

september 2022

Rejsegilde

januar 2024

Aflevering

"Bymidten er et vigtigt samlingspunkt for Herlevborgerne. Jeg ser frem til, at dele af rådhuset fytter ind i bycenteret, så vi kommer tættere på borgerne og styrker det lokale handelsliv. Herlev fortjener en stærk bymidte, og det får vi nu"

Thomas Gyldal Petersen
Herlevs borgmester

Kontakt for information om byggeriet

Jesper Nordby
Direktør Nybyg Øst

+45 75627900
jsn@nordstern.dk