Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Opførelsen af ny bymidte, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger

Herlev Bymidte

Udvidelse af eksisterende center og opførelse af 135 boliger og erhvervstårn

Herlev Bymidte gennemgår en gennemgribende renovering og tilbygning, der har til formål at skabe et sammenhængende og moderne byggeri. Herlev Bymidte Butikscenter er oprindeligt opført i midten af 1970’erne og stedet bærer præg af at have gennemgået flere om- og tilbygninger.

Herlev Bymidte er et vigtigt socialt mødested for kommunens indbyggere, hvilket var et væsentligt fokusområde i projektudviklingen, der har sit afsæt i bygherre Nrep, Herlev Kommune og byens borgere. Projektet består af tre hovedområder; Center inkl. parkering, boliger og erhvervstårn.

Det eksisterende center er udvidet i stueplan og på første etage med mere detailhandel og flere P-pladser. Ud mod Herlev Ringvej er der opført nye bygninger med sandwichelementer i to etager som tilbygning til centret mod nordøst og erhvervstårnet mod sydøst. Det nye strøg i stueetagen skaber nye forbindelser diagonalt på byggefeltet, og åbner centret op mod krydset ved Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade. Facaden er åbnet op med glas, så der bliver indsyn til butikkerne.

Projektet omfatter to nye bygningsafsnit på anden sal, der er placeret som to selvstændige bygninger ovenpå centret. Boligslangen består af boliger i seks til otte etager, og de præfabrikerede boxboliger i ét etageplan. Boligarealet er 12.500 m² med 135 boliger på 50 m² til 130 m². Fra boligerne er der adgang til en hævet gårdhave. Udvalgte lejligheder har altan. Boligerne henvender sig til en bred beboersammensætning fra enlige til familier med børn.

Herlevs nye vartegn, Erhvervstårnet, er et nybyggeri i 11 etager mod krydset Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej. I stueplan er der adgang til centrets ’borger-torv’, hvor Herlevs borgere kan få kontakt til Herlev Kommune. Herlev Kommune indtager også et antal etager længere oppe i tårnet. De resterende etager er indrettet som almindelige kontorlejemål.

Med projektet er der skabt en ny dynamisk bymidte, der desuden kommer til at ligge som en station på den kommende letbane.


Så langt er byggeriet

oktober 2019

Første spadestik

september 2022

Rejsegilde

januar 2024

Aflevering

"Bymidten er et vigtigt samlingspunkt for Herlevborgerne. Jeg ser frem til, at dele af rådhuset fytter ind i bycenteret, så vi kommer tættere på borgerne og styrker det lokale handelsliv. Herlev fortjener en stærk bymidte, og det får vi nu"

Thomas Gyldal Petersen
Borgmester, Herlev Kommune

Kontakt for information om byggeriet