Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nyt sundheds- og medborgerhus for Ishøj Kommune

Brohuset

Ombygning af eksisterende erhvervsskole til et moderne sundheds- og medborgerhus

Brohuset, en ca. 12.000 m² stor bygning i hjertet af Ishøj, som blev købt af Ishøj Kommune i december 2018. Bygningen har tidligere huset uddannelsesinstitutionen NEXT, men er siden da blevet forvandlet til et moderne sundheds- og medborgerhus.

Lægeklinikken, hjemmeplejen, hjemmesygeplejen og den kommunale ungeindsats (Ishøj Uddannelse og Job) var flyttet ind i Brohuset forud for renoveringen. Efter renoveringen danner Brohuset ligeledes rammer om et genoptræningscenter, foreningshus, seniorværksted og et stort fælleskøkken. Samtidig er ambitionen at få flere sundhedstilbud til at flytte ind på sigt.

Første etape blev udført, mens bygningen var i drift og omfattede nedrivning af eksisterende bygning på 3.900 m² samt ombygning og renovering af eksisterende bygninger til lokaler på 2.900 m². De ombyggede lokaler huser kiropraktor og Foreningsliv- og Netværksområdet til Ishøj Kommunes mange foreninger og frivillige netværk.

Første etape er afleveret i juli 2021.

Anden etape omfattede nedrivning af ca. 800 m² eksisterende bygning og opbygning af genoptrænings- og rehabiliteringsfaciliteter på ca. 1.900 m² til gavn for borgerne. Derudover blev der etableret LivingLab og et Legetek på 75 m².

Anden etape satte yderligere fokus på bæredygtighed i et givende samarbejde med Realdania, herunder bæredygtighedsanalyse, som skulle fastslå mulighederne for at bevare dele af de eksisterende konstruktioner, hvordan der kunne anvendes mere bæredygtige materialer og herved nedsætte CO₂-udledningen.

Anden etape er afleveret i august 2022.

Så langt er byggeriet

oktober 2020

Første spadestik

august 2022

Aflevering

01
/
02

Kontakt for information om byggeriet

John Strands Petersson
Direktør, Renovering Øst

+45 75627900
jsp@nordstern.dk