Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

99 boliger opført i to svanemærkede bofællesskaber

Skråningen I+II (EcoVillage)

Skråningen I+II er et Svanemærket træbyggeri

I samarbejde med EcoVillage har Nordstern udviklet, finansieret og opført to bofællesskaber i Lejre, Skråningen I og II.

Byggeriet er et Svanemærket og miljørigtigt træbyggeri. Beboerne har elbilsdeleordning, økologisk fællesspisning, fælles køkkenhaver, naturskønne omgivelser med udsigt over åen og Allerslev.

Skråningen I består af 46 boliger med fælleshus og svømmebad. Byggeriet blev i 2019 nomineret til Building Greens bæredygtighedspris.
Beboerne i Skråningen I flyttede ind i marts 2019.

Skråningen II omfatter 53 boliger med fælleshus og aktivitetssal. Boligerne har regnvandsgenanvendelse til toiletskyl og tøjvask. Beboerne i Skråningen II flyttede ind i marts 2021.

Begge fælleshuse er 725 m² med faciliteter som produktionskøkken, værksted, kontorfællesskab, TV-lounge og en teenageafdeling.

Alle boliger er isoleret med papiruld og har varmepumpe som varmekilde.
Bofællesskaberne er et Svanemærket træbyggeri, der er bygget af velafprøvede og mere bæredygtige materialer. Byggeriet er modulopbygget og produceret i Danmark. Facadebeklædningen er udført med profilbrædder i Thermowood.

Så langt er byggeriet

september 2018

Første spadestik

april 2021

Aflevering

01
/
02

“Det gik i gang som en drøm hos mig selv om at bo mere socialt og bæredygtigt. Tænk, hvor meget vi kan vinde ved at dele flere fælles faciliteter i vores dagligdag. Det har drevet os i EcoVillage hele vejen, og vi deler drømmen med rigtig mange andre. Nu kan de kommende beboere glæde sig til, at de kan se det blive til konkrete bygninger her i det smukke Lejre.”

Rikke Søndler
Stifter af EcoVillage

Kontakt for information om byggeriet

Jesper Nordby
Direktør, Nybyg Øst

+45 22709121
jsn@nordstern.dk