Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Totalrenovering af eksisterende pakhus til åbne kontormiljøer og etablering af erhvervsdel

Nordstern domicil

Totalrenovering af eksisterende pakhus og etablering af erhvervsdel i fem etager

Nordsterns domicil på Havnetrekanten i Horsens var et væsentligt element i tranformationen af Horsens Havnefront fra tidligere industri- og stykgodshavn til et levende, bynært område med industri, boliger og butikker.

Det bevaringsværdige Stykgodspakhus med den karakteristiske form er totalrenoveret og ombygget til kontor.

Der er i projektet taget hensyn til den oprindelige arkitektur og materialevalg. Taget er beklædt med naturskiffer, som det også oprindeligt var belagt med. I det totalrenoverede pakhus er der etableret ca. 60 kontorpladser i åbent kontormiljø langs vinduespartierne. I kernen af bygningen og i tårnet er der interne mødelokaler.

Adgangen til både den nye bygning og det renoverede pakhus foregår via en let glaskonstruktion, som forbinder husene.

I den fem etagers erhvervsdel er der etableret åbne kontormiljøer med i alt 175 kontorpladser, eksterne konference- og mødelokaler, kantine og erhvervslejemål i form af et butikslejemål i stueetagen. Der er etableret fuld kælder under den nye erhvervsdel. Dette stillede store krav til byggeriet, i det der skulle graves ud til kælder, kun 10 meter fra havnebassinet.

I projektet er der lagt stor vægt på den harmoniske sammenhæng med nye og eksisterende bygninger. Således anvendes rustikke, rødlige tegl som matcher nabobygningerne og et krydsforbandt som på Stykgodspakhuset.

Der er etableret udendørs parkeringsarealer ved bygningen. Samtidig med opførelsen af erhvervsdelen, er kajkanten rundt om Havnetrekanten renoveret af Horsens Kommune.

Så langt er byggeriet

januar 2016

Første spadestik

juni 2017

Aflevering

01
/
02

“Vi har i flere år arbejdet på at gøre havnen til en ny bydel med både boliger, arbejdspladser og et maritimt miljø, som borgerne vil nyde at bruge. Med byggeriet får vi havnen tilbage til borgerne og borgerne tilbage til havnen”

Peter Sørensen
Borgmester Horsens Kommune

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk