Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Ny bydel udvikles centralt i Herning på tidligere sygehusgrund.

Herning+

Almene og private boliger, erhvervslejemål, punkthuse, et højhus, parkeringsfaciliteter og fælles grønne arealer

Herning+ er et udviklingsprojekt, som opføres på den tidligere sygehusgrund centralt i Herning. Projektet omfatter forskellige boligtyper herunder, almene og private boliger, punkthuse, højhuse, samt tilhørende faciliteter som parkeringspladser, dagligvarebutikker og caféområde.

Projektet indeholder 14 individuelle byggeprojekter på i alt 56.000 kvadratmeter, rettet mod enkeltpersoner, familier og seniorer. I alt omkring 600 boliger med samme antal p-pladser.

Projektet Townhouses ligger i den østlige ende og er det første projekt som afleveres i Herning+. Boligerne opføres i tre etager og placeres i mindre klynger, hvor der er fri adgang til et grønt fællesområde i midten. Der er variation mellem taghældningen og nuancerne i den røde tegl, for at skabe sammenhæng mellem eksisterende og nye arkitektoniske udtryk.

Gadeforløbet formgives som et plustegn og fører til et fælles samlingspunkt for området. Her etableres et nyt byrum med grønne fællesarealer, butik, lægehus og dagligvarebutik. Kendetegnet ved det centrale punkt bliver det 55 meter høje etagebyggeri, som indeholder ejerlejligheder fordelt på 15 etager.

Arkitektonisk er der taget udgangspunkt i de gamle, bevaringsværdige bygninger i området, hvis detaljerigdom danner basis for de nye byggerier. Samtidig foretages en nænsom renovering af en række af de bevaringsværdige bygninger fra det tidligere sygehus.

Det første projekt forventes afleveret i september 2022.

Så langt er byggeriet

marts 2021

Første spadestik

juni 2021

Rejsegilde

januar 2026

Aflevering

01
/
02

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk