Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Ny bydel udvikles centralt i Herning på tidligere sygehusgrund.

Herning+

Almene og private boliger, erhvervslejemål, punkthuse, et højhus, parkeringsfaciliteter og fælles grønne arealer

Herning+ er et udviklingsprojekt, som opføres på den tidligere sygehusgrund centralt beliggende i Herning. Projektet omfatter forskellige boligtyper herunder, almene og private boliger, punkthuse, højhuse, samt tilhørende faciliteter som parkeringspladser, dagligvarebutikker og caféområde.

Der er 14 individuelle byggeprojekter på i alt 56.000 m2, rettet mod enkeltpersoner, familier og seniorer. I alt opføres 600 boliger med samme antal P-pladser.

Projektet Townhouses ligger i den østlige ende og er det første projekt, der er afleveret i Herning+. Bygningerne er på tre etager og er placeret i mindre klynger, hvor der i midten er fri adgang til et grønt fællesområde. For at skabe en sammenhæng mellem den eksisterende og nye arkitektoniske udtryk er der variation mellem taghældningen og nuancerne i den røde tegl.

Gadeforløbet formgives som et plustegn og fører til et fælles samlingspunkt for området. Her etableres et nyt byrum med grønne fællesarealer, butik, lægehus og dagligvarebutik. Kendetegnet ved det centrale punkt er det 55 meter høje etagebyggeri, som indeholder ejerlejligheder fordelt på 15 etager.

Arkitektonisk tages der udgangspunkt i de gamle, bevaringsværdige bygninger i området, hvis detaljerigdom danner basis for de nye byggerier. Samtidig foretages en nænsom renovering af en række af de bevaringsværdige bygninger fra det tidligere sygehus.

Det første projekt, Townhouses, er afleveret i september 2022.

Hele projektet forventes færdigt med udgangen af 2026.

Så langt er byggeriet

marts 2021

Første spadestik

juni 2021

Rejsegilde

januar 2026

Aflevering

01
/
02

Kontakt for information om byggeriet

Claus Møller
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
cm@nordstern.dk