Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Socialt ansvar

Nordstern stræber efter at drive bæredygtig forretning i ordets bredeste forstand. Derfor brugte vi en betydelig del af 2023 på at udvikle og implementere en ESG-strategi, der ikke kun fokuserer på vores virksomheds miljøpåvirkning, men også på de sociale og statslige aspekter.

Social strategi

Vi tager hensyn til vores omgivelser og de mennesker, vi påvirker med vores byggerier. Vores ESG-strategi giver os mulighed for nøje at overvåge og måle vores indflydelse, fremskridt, succeser og mangler.

Nordstern har en betydelig indvirkning på de lokalsamfund, hvor det opererer. De bygninger, vi opfører, står i årtier eller århundreder og påvirker ikke kun dem, der bygger dem og brugerne, men hele det omgivende samfund. Derfor ønsker vi at sikre, at det aftryk, vi efterlader – både fysisk og socialt – er så positivt som muligt.

Dette gør vi bl.a. ved følgende tiltag:

  • Aktivering af udsatte unge i almene boliger under renovering, fx ved brug af lommepengeordning
  • Ansættelse af mennesker på kanten af samfundet i fx fleksjob, jobtræningsprogrammer, deltidsjob og NExTWORK praktik. Dette for at give dem en ny start i enten job eller uddannelse
  • Lærlingeklausulen, er sammen med arbejdsklausulen, en integreret del af vores kontrakter med vores underentreprenører.

Sundhed og trivsel for medarbejdere

Når vi måler vores udvikling inden for det sociale aspekt af vores ESG-strategi, forbliver vores medarbejdere vores fokus og topprioritet. Vores mål er at skabe det sikreste og sundeste arbejdsmiljø i den danske byggebranche. Derfor er de fleste af vores sociale strategier og mål fokuseret på vores medarbejdere og de entreprenører, der arbejder på vores projekter.

Vores mål er at have et sygefraværsprocent under 2%. Vi nåede dette mål i 2023 med et gennemsnit på 1,5%, eksklusive langtidssygefravær. Inklusive langtidssygemelding var sygefraværsprocenten på 2,7%, en lille stigning fra 2022s 2,4%.

En årsag til langvarigt fravær er stress, som vi stræber efter at nedbringe gennem forskellige initiativer såsom vores projektledernetværk, hvor kolleger på tværs af virksomheden mødes flere gange om året for at blive inspireret og knytte varige bånd.

Vi arbejder også med en række andre initiativer som skal højne vores medarbejderes sundhed og trivsel, herunder:

  • Nordstern Sport, hvor medarbejderne selv arrangerer forskellige sportslige aktiviteter som motiverer til en aktiv hverdag og godt kollegialt fællesskab.
  • På kontorer og byggepladser er der fx højdejusterbare borde og frugtordning.
  • Vi støtter også kampagner som understøtter folkesundheden herunder Knæk Cancer