Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nyt campus til uddannelser, forskningscentre og innovationshus

Campus Horsens

Campus til 2.900 studerende, som rummer mere end 25 uddannelser

Det nye VIA University College, Innovationshus og SOSU-skolen er beliggende på et 37.500 m² stort Campus område i Horsens. Campusgrunden udvikles primært til undervisning, og har en meget markant placering centralt i Horsens; lige over for banegården

og med en optimal forbindelse til offentlig transport og motorvejsforbindelse. Det er således en vigtig del af udviklingsprojektet at skabe sammenhæng med byen og lede byens borgere ind på området via åbne pladser og byrum. VIA University College rummer mere end 25 forskellige uddannelser med plads til 2.900 studerende.

VIA University College og Innovationshuset er opført som tre store, forbundne atriumbygninger i henholdsvis fire og fem etager. Den ene atriumbygning afsluttes med et lyst slankt tårn, innovationshuset på 16 etager. Innovationshuset er med sine 68 meter højeste hus i Horsens.

Ved siden af ligger SOSU-skolen, med plads til 300 elever og kursister og ca. 35 ansatte. Det kompakte atriumhus er bearbejdet med udskæringer på alle etager. På første sal er der tagterrasser med direkte kontakt til Campuslinjen. SOSU-skolen er placeret med en særlig eksponering i skæringen mellem Konsul Jensens Gade og Campuslinjen, som betyder, at skolen opleves at have flere primære facader.

VIA University College holder til i de nederste otte etager af Innovationshuset. Construction Center Denmark holder til i de øverste otte etager og danner rammen om et innovationsmiljø for start-ups og den etablerede bygge- og konstruktionsindustri, der ønsker at styrke deres konkurrenceevne. Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.

Campus Horsens karakteriseres stemningsmæssigt af en enkel designstrategi med brug af udvalgte materialer som tegl i røde og gyldne nuancer, egetræ med en varm glød, og markante lyse dynamiske udskæringer i atrier med ovenlys der samler bygningernes indre i et både lyst og levende bygningslandskab.

Bygningerne er opført med omtanke for energioptimering, lave driftsomkostninger og et godt indeklima.

Området er tænkt med stor åbenhed og sammenhæng mellem de forskellige bygningsafsnit. Den sammenhængende bygningsmasse har fordret en række passive og aktive brandtekniske foranstaltninger og en teknikpakke ud over det sædvanlige.

Byggeriet startede i juli 2018 og er afleveret over to etaper den 17. maj og 15. juni 2021.

Så langt er byggeriet

juni 2018

Første spadestik

maj 2020

Rejsegilde

juni 2021

Aflevering

01
/
02

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk