Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nyt campus til uddannelser, forskningscentre og innovationshus

VIA Campus

Campus til 2.900 studerende, som rummer mere end 25 uddannelser.

Det nye VIA University College, Innovationshus og SOSU-skolen er beliggende på et 37.500 m2 stort campusområde i Horsens. Campusgrunden udvikles primært til undervisning og har en central placering i Horsens; lige over for banegården og tæt på motorvejsforbindelse. En vigtig del af udviklingsprojektet er at skabe sammenhæng med byen og lede dens borgere ind på området via åbne pladser og byrum. VIA University College rummer mere end 25 forskellige uddannelser med plads til 2.900 studerende.

Byggeriet af VIA University College og Innovationshuset er opført som tre store, forbundne atriumbygninger i henholdsvis fire og fem etager. Den ene atriumbygning afsluttes med et lyst slankt tårn, Innovationshuset på 16 etager. Innovationshuset bliver med sine 68 meter det højeste hus i Horsens.

Ved siden af ligger SOSU-skolen, med plads til 300 elever og kursister og 35 ansatte. Det kompakte atriumhus er bearbejdet med åbninger på alle etager. På første sal er der tagterrasse med direkte kontakt til Campuslinjen. SOSU-skolen er placeret med en særlig eksponering i skæringen mellem Konsul Jensens Gade og Campuslinjen, som betyder, at skolen opleves at have flere primære facader.

De nederste otte etager af Innovationshuset er Via University College. På de øverste otte etager er Construction Center Denmark, et innovationsmiljø, som gennem viden og faglige netværk forener start-ups og den etablerede bygge- og konstruktionsindustri. Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.

Campus Horsens gør brug af en enkel designstrategi med udvalgte materialer som tegl i røde og gyldne nuancer, egetræ og markante lyse dynamiske udskæringer i atrier med ovenlys, der samler bygningernes indre.

Bygningerne er opført med fokus på energioptimering, lave driftsomkostninger og godt indeklima.

Byggeriet er tænkt med stor åbenhed og sammenhæng mellem de forskellige bygningsafsnit. Den sammenhængende bygningsmasse har fordret en række passive og aktive brandtekniske foranstaltninger og en teknikpakke ud over det sædvanlige. Projektet er en del af en større omrokering i Horsens, hvor det tidligere VIA Campus renoveres og bliver Horsens nye Rådhus.

Projektet stod færdig den 15. juni 2021.

Så langt er byggeriet

juni 2018

Første spadestik

maj 2020

Rejsegilde

juni 2021

Aflevering

01
/
02

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk