Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Retsbygning med retssale, kontorfaciliteter og mødelokaler

Retten i Svendborg

Retsbygning i to etager med syv retssale, kontorfaciliteter og mødelokaler

Svendborgs nye Byret er opført i et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af Nordstern, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension.

Retsbygningen er et udviklingsprojekt, der med den planlagte helhedsløsning, går op i en højere enhed for såvel den offentlige part, brugerne og de private aktører. I projektet er sikret byggeekspertise, innovation, solid drift og effektiv vedligeholdelse i de første 20 år i retsbygningens levetid.

Planlægning og opførelse af en retsbygning er en kompleks byggeproces. Der var fra Rettens side helt specifikke krav til de enkelte lokalers placering i forhold til hinanden.

Retten i Svendborg er en moderne og funktionel bygning, der tager sig godt ud, højt beliggende i Svendborg med udsigt over Svendborgsund. Tidligere lå Retten i Svendborg fordelt på flere adresser i Svendborg, men med den nye retsbygning er de godt 40 medarbejdere samlet under ét tag. Bygningen er på to etager, hvor Retten rummer syv retssale i stueplan og en førstesal til personale med sikrede zoner, herunder mødelokaler og kontorfaciliteter.

Retsbygningen er energivenlig og har et godt indeklima. Kontorbygningen er opført med fuld CTS / KNX styring af indeklimaet, herunder ventilation med integreret køl, varme, belysning og udvendige solscreens. Via CO₂-følere måles luftkvaliteten i lokalerne, og ventilationen startes op, når der er brug for at udskifte luften og køle rummet.

Bygningen har givet bedre forhold for brugerne, herunder for lægdommere, advokater, pressen, politi og anklagemyndighed. Bl.a. er sikkerheden højnet samtidig med at tilgængeligheden til retsbygningen er bevaret. Bygningen har et fuldt dækkende ABA og AVA anlæg, samt et meget komplet og omfangsrigt ADK system, som sikrer adgangsfunktionerne i bygningen.

Så langt er byggeriet

april 2015

Første spadestik

september 2015

Rejsegilde

juni 2016

Aflevering

01
/
02

”Projektet er et godt eksempel på, hvad målet er med OPP: At skabe effektive løsninger til gavn for medarbejdere, borgere og samfund. Og i PKA er vi naturligvis tilfredse med, at vi samtidig kan skabe et godt afkast til vores medlemmer.”

Peter Damgaard Jensen
Adm. Direktør, PKA

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@nordstern.dk