Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Høje-Taastrups nye rådhus

Høje-Taastrup Rådhus

Nyt markant rådhus som danner rammen om arbejdspladser og borgerrettede funktioner.

Rådhuset er placeret som et tårn og et synligt vartegn midt i det grønne strøg, i Høje-Taastrup Cs kommende bypark, mellem City2 og den fremtidige nye by.

Byggeriet er opført som søjlebjælkefunktion og in-situ støbt beton, samt vægge- og dækelementer. Rådhuset er i otte etager med en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner, som Borgerbetjening og Jobcenter placeret. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til første sal med mødecenteret. De næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder. På ottende etage er kantine, møde- og undervisningslokaler og udsigtslounge. Herfra er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab med tagterrasse, soldæk og opholdssteder.

Høje-Taastrup Kommune er med i pionerprojekt, hvor fundamentet til kommunens nye rådhus er bygget med genbrugsbeton. Betonen er støbt af CE-mærkede materialer under en akkrediteret, certificeret produktionskontrol. Betonen har således gennemgået et omfattende testprogram og er blevet kvalitetssikret. Rådhuset er den første større offentlige bygning i Danmark, hvor der anvendes genbrugsbeton.

Rådhuset er DGNB Guld-certificeret.

Så langt er byggeriet

maj 2020

Første spadestik

oktober 2021

Rejsegilde

november 2022

Aflevering

01
/
04

”Jeg er utrolig stolt over, at det sammen med engagerede partnere er lykkedes at gå forrest og bruge genbrugsbeton - det er den rigtige vej at gå, så vi bruger færre råstoffer og skåner vores klima og miljø. Høje-Taastrup har gang i flere store byggearbejder, og derfor giver det rigtig god mening for os at være ambitiøse omkring, hvordan vi kan genanvende byggematerialer. Det er rådhuset et rigtig godt eksempel på”

Michael Ziegler
Borgmester, Høje-Taastrup Kommune

Kontakt for information om byggeriet

Jesper Nordby
Direktør, Nybyg Øst

+45 22709121
jsn@nordstern.dk