Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

PKA og Nordstern opfører svanemærkede boliger

6. februar 2023

Det store ejendomsudviklingsprojekt Herning+, som Nordstern står bag som udvikler og totalentreprenør, går snart i jorden med de første boliger. Projektet dækker de tre første byggefelter af Herning+ og kommer til at tælle i alt 198 svanemærkede boliger.

I hjertet af Herning ligger den gamle sygehusgrund, som det tidligere KPC, nu Nordstern, erhvervede i 2018. Det kommende byområde har fået navnet Herning+ – både fordi det tilfører et nyt, attraktivt byområde til den driftige by, og fordi den arkitektoniske opbygning af området fremstår som et plus set fra luften.

De første byggefelter af det store byudviklingsprojekt har nu fået byggetilladelse, og bygherre PKA ser frem til at få overdraget de første færdige boliger i 2024:

”I PKA vil vi gerne have boliger i hele Danmark, og med Herning+ får vi en større tilstedeværelse i en af de mest spændende store provinsbyer. Det er boliger af høj kvalitet med fokus på bæredygtighed og på en helt unik beliggenhed midt i byen. Derfor er vi sikre på, at det vil være et attraktivt byggeri for både nuværende herningensere og tilflyttere,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

I alt indeholder hele Herning+-projektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret, som med tiden vil munde ud i alt cirka 600 boliger og et lignende antal p-pladser. PKA’s nye boligområde udgør 17.000 m2 og rummer i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en p-kælder.

”Herning+ viser alt det, vi er gode til i Nordstern: Her er tale om et stort byudviklingsprojekt, hvor vi både agerer udviklere og totalentreprenører. Med andre ord er vi med i hele processen, så både vores bygherrer og de fremtidige beboere kan være trygge ved kvaliteten fra start til slut,” siger Group CEO Torben Modvig, Nordstern.

Mere bæredygtige boliger

Samtlige boliger på PKA’s kommende boligområde bliver certificeret med Svanemærket. Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, hvis mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.

Styrken ved Svanemærket er, at det er et holistisk mærke. Det betyder, at det ser på alle relevante miljøparametre i hele produktets livscyklus; fra råvarer, produktion og brug til genbrug, recirkulering og affald. På den måde fremmer Svanemærket cirkulær økonomi, effektiv brug af ressourcer og biodiversitet – og reducerer klimabelastningen og brugen af skadelige kemikalier. Et svanemærket byggeri lever op til skrappe krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen.

”Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet, og de mennesker der skal opholde sig i bygningen. For at et byggeri kan blive certificeret med Svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet. Når PKA og Nordstern har taget en beslutning om, at de 198 boliger i Herning skal opnå certificering med Svanemærket, er de derfor med til at skubbe byggebranchen i en grønnere retning til gavn for både miljøet, klimaet og beboerne,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

Samtlige 198 boliger står klar i 2025.

For yderligere information (presse):

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk