Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nyt byområde i Viby Syd

6. marts 2023

Nordstern opfører et nyt by- og boligområde i Viby Syd for Koncenton. Området er udviklet af Nordstern og Pro Developments og tæller udover boliger også en ny Netto dagligvarebutik og OK benzintank med vaskehal.

Viby har, med sin korte afstand til Aarhus midtby, længe været eftertragtet for både lokale og tilflyttere. Den eksisterende boligmasse kan dog ikke dække behovet, hvorfor området byfornyes og udvikles i disse år. Viby har således forandret sig betragteligt, så det i dag repræsenterer den blandede by med både familieboliger, ungdomsboliger og virksomheder indenfor kort afstand.

Det er den største danske ejendomsinvestor i Danmark de seneste fire år, Koncenton, der har købt projektet i Viby. Her glæder man sig over et stærkt samarbejde med Nordstern og Pro Developments og til at medvirke til fornyelsen af en eftertragtet del af byen.

”Vi er meget glade for at kunne præsentere dette nye, spændende projekt for vores investorer. Kombinationen af den bynære placering tæt på Aarhus og moderne, indbydende boliger gør det til et meget stærkt projekt, som vi har store forventninger til. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver attraktivt for de kommende lejere og dermed også for investorerne,” siger ejendomsdirektør i Koncenton Anders Bangsgaard.

Der opføres i alt 10.000 m2 boliger af varierende størrelse fordelt på et 6-etagers punkthus og rækkehuse samt en dagligvarebutik på 1.200 m2, der skal huse en ny Netto. Dertil kommer den nye OK benzintank med tilhørende vaskehal. Det nye byområde opføres i et område med mange almene boliger, hvorfor projektet er udviklet i tæt samarbejde med de to boligforeninger Aarhus Omegn og Alboa, der også har været sælger af arealerne, hvor projektet opføres.

”Projektet fuldender en mangeårig byudvikling i området. En byomdannelse som nu afsluttes med 140 nye moderne boliger, Netto-butik med udsigtsboligtårn og OK-vaske- og tankanlæg. Alt sammen tæt på uddannelser, arbejdspladser, infrastruktur, butiksområdet Megasyd, naturen og Aarhus midtby. Aarhus kommune har også stadig mulighed for at udnytte et sidste byggefelt i området,” siger Brian Svart, cand.merc. og indehaver af Pro Developments.

Boligerne er som nævnt en blanding af lejligheder og rækkehuse for at skabe liv og åbenhed i byggeriet. I gårdrummet etableres et grønt, rekreativt område med åben adgang for alle. Hele projektet DGNB-guld certificeres.

”Vi har nogle stærke samarbejdspartnere med i dette projekt, der, ligesom os, har høje bæredygtighedsambitioner. Projektet i Viby er derfor et grønt byudviklingsprojekt, hvor vi bygger kvalitetsboliger til familier, singler og par tæt ved den jyske hovedstad,” siger Torben Modvig, Group CEO i Nordstern.

Projektet er startet op i begyndelsen af 2023, og den sidste del forventes afleveret i sommeren 2024.

Fakta:

  • Areal: 10.000 m2 boliger og 1.200 m2 dagligvarebutik
  • Ejendomsudviklere: Nordstern og Pro Developments
  • Investor: Koncenton
  • Totalentreprenør: Nordstern
  • Arkitekt: Sweco Architects
  • Ingeniør: Afry
  • Byggestart: Q1 2023
  • Byggeslut: Q3 2024
  • Visualisering: Sweco (bemærk, da det er en visualisering kan det endelige projekt afvige)

For yderligere information (presse), kontakt:

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk