Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nordstern og CapMan forvandler grå erhverv til guld-boliger

12. januar 2023

Onsdag d. 11. januar 2023 kunne Rødovre Kommune, CapMan og Nordstern fejre rejsegilde på Erantishaven, der forvandler en gammel erhvervsbygning til 83 nye boliger. De nye lejeboliger er en del af en visionær plan om at skabe en ny grøn bykerne i Rødovre.

På en grå og regnfuld januardag, kan det være svært at få øje på, men i Rødovre omdannes triste erhvervsområder i disse år til attraktive boligområder for familier i alle aldre. Visionen er at skabe en mere grøn bykerne med moderne boliger, byliv og rekreative områder, og det er dagens rejsegilde for Erantishavens 83 boliger et godt eksempel på, sagde Rødovres borgmester Britt Jensen, da hun deltog i rejsegildet:

En ting er at sidde i Kommunalbestyrelsessalen og træffe beslutninger. Noget helt andet er at se planerne blive til virkelighed: Mursten, bygninger, grønne områder, som bliver til endnu flere gode hjem for mange mennesker i Rødovre. Erantishaven er en del af den transformation, som sker i hele området. Fra at være et erhvervsområde bliver Gartnerbyen et af de mest spændende steder at bo her på Vestegnen. Så jeg synes godt, vi kan tale om, at vi er en del af noget større i dag,” siger Britt Jensen, Borgmester Rødovre Kommune.

Fra grå til guld

Miljø er et gennemgående tema i Erantishaven, som bliver certificeret DGNB Guld. DGNB er et omfattende værktøj, der bygger på FN’s definition af bæredygtighed. Det vurderer byggeriet ud fra seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. For at opnå certificeringen, har man bl.a. valgt at knuse og udnytte betonen fra det gamle erhvervsbyggeri som bærelag på byggepladsen og under de fremtidige belægninger. Det svarer til cirka 1000 tons beton, som er blevet genanvendt på stedet.

”I Nordstern har vi sat os som mål at minimere vores CO2 aftryk og certificere samtlige bolig- og kontorbyggerier i 2023. Det er både bedre for samfundet, miljøet og ikke mindst de mennesker, der skal bo i Erantishaven, når byggeriet står færdigt”, siger Lars H. Nielsen, Senior Projektchef, Nordstern.

Genanvender betonen

Erantishaven ligger centralt i Rødovre med kun 100 meter til det store shoppingcenter Rødovre Centrum og få minutters gang til Damhussøen. Området har tidligere været præget af erhverv, men nu bliver den urbane beliggenhed udnyttet fuldt ud med moderne boliger. Udviklingen af Erantishaven sker i et joint venture mellem CapMan og Nordstern, som har arbejdet sammen på flere projekter tidligere.

”Det er altid noget specielt, når man laver et projektet i samme by, som man selv bor i. Vi har med dette projekt forsøgt at skabe moderne bæredygtigt byggeri, der samtidig er funktionelt og æstetisk er i top. Vi håber desuden, at vi med vores ejendom kan være med til at bidrag til at skabe det nye byrum i Gartnerbyen, som er efterspurgt i Rødovre ” siger Peter Gill, Partner, CapMan.

Erantishaven står klar til indflytning i september 2023. Interesserede lejere kan allerede nu skrive sig op på hjemmesiden erantishaven.dk

Fakta:

Bygherre: CapMan

Projektudvikling: Nordstern

Totalentreprenør: Nordstern

Arkitekt: Norconsult

Ingeniør: Sweco

Omfang: 10.200 m2 / 83 boliger