Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nordstern og 1927 Estate opfører 154 boliger i Blomsterhaven

4. november 2022

Nordstern og 1927 Estate bygger DGNB-certificeret boligkarré i ny bydel i Århus

På den tidligere GASA-grund i Tilst i Aarhus blev der i går torsdag 3/11 fejret rejsegilde på godt 7.500 m2 DGNB-certificerede boliger og café.

Flagene vajede i vinden i går på byggegrunden GASA A i bydelen Blomsterhaven i Aarhus. Her fejredes rejsegilde for det seneste byggeri fra ejendomsudvikleren 1927 Estate og totalentreprenør Nordstern. Byggeriet er den sidste karré i den nye bydel, der i alt udgøres af cirka 70.000 m2 boliger og erhverv. 1927 Estate har udviklet store dele af området inklusiv områdets lokalplan og navngivet det Blomsterhaven. Torsdagens rejsegilde hyldede det nye byggeri, som kommer til at rumme i alt 154 boliger og et mindre erhvervslejemål til en café eller et andet spisested i stueetagen. Karreen ligger centralt ud til et torv i bydelen, hvor besøgende bydes velkommen fra.

”Vi er stolte over at se en af de sidste ejendomme her i Blomsterhaven skyde op af jorden, efter vi tog første spadestik til den første ejendom i 2018. Boligerne bygger på vores mange gode erfaringer med funktionsoptimerede boliger uden spildplads. Vi glæder os over at gennemføre endnu et DGNB Guld-certificeret projekt i Blomsterhaven med en professionel partner som Nordstern,” siger COO i 1927 Estate, Bünyamin Simsek.

Godt samarbejde om certificerede boliger

Der har fra begyndelsen været et ualmindeligt godt samarbejde mellem 1927 Estate og KP Invest som bygherre, totalrådgiver P+P arkitekter og Nordstern som totalentreprenør. For projektchef på byggeriet Lars Sørensen Kildemoes fra Nordstern, har det gode samarbejde været forudsætningen for at realisere byggedelen af projektet på forholdsvis kort tid.

”Vi fik byggetilladelsen i april og forventer at være helt færdige næste sommer. Den korte byggetid har krævet særdeles god planlægning, som kun kan lade sig gøre når alle parter er indstillede på at have en god og konstruktiv dialog fra starten,” siger han.

Udover at have planlægningen i orden, har den ambitiøse tidsplan på byggeriet også krævet god planlægning fra håndværkerne på pladsen.

”Én ting er at have en plan. At få den eksekveret er noget andet. Vi har oplevet en byggeplads, hvor der bliver gravet, støbt, og monteret betonelementer på samme tid, endda på et meget lille byggefelt. Det kræver sin håndværker at have overskud og kommunikationsevner til dét. Det kan håndværkerne roligt være stolte af,” siger Lars Sørensen Kildemoes.

Byggeriet certificeres med DGNB-guld og forventes at stå færdigt ultimo juni 2023.

For yderligere information (presse)

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk