Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Nordstern fejrer nyt byområde i Viby Syd

8. juni 2023

Torsdag d. 8. juni 2023 kunne Nordstern fejre rejsegilde på første etape af Viby Syd-projektet. Projektet, der er udviklet af Nordstern og PRO Developments og opføres af Nordstern, forvandler et tidligere butiksområde til et nyt byområde med både boliger og erhverv.

Første etape af Viby Syd-projektet inkluderer en dagligvarebutik (Netto) på 1.200m² samt et punkthus. Lager og personale til dagligvarebutikken optager stueetagen i punkthuset, der derudover rummer 20 udsigtsboliger fra 1. sal til 5. sal. Over dagligvarebutikken udføres en fælles tagterrasse på 150m².

”Vi er glade for at udvikle dette projekt – og ikke mindst opføre det med hjælp fra de dygtige håndværkere, vi fejrer i dag. Med projektet, fornyr vi et nedslidt butiksområde med helt nye bebyggelser med både boliger og dagligvarer. Området er samtænkt med de omkringliggende boligområder, Rosenhøj og Kjærslund, og udviklet i tæt dialog med både kommunen og de lokale boligforeninger. Den positive relation har vi – med håndværkernes gode indsats – forsøgt at videreføre under opførelsen," siger Simon Kristensen Schmidt, Teknisk Chef, Nordstern.

Viby har, med sin korte afstand til Aarhus midtby, længe været eftertragtet. Viby har forandret sig betragteligt de senere år, så det i dag repræsenterer den blandede by med både familieboliger, ungdomsboliger og virksomheder indenfor kort afstand. Som udvikler har Nordstern været med til at byforny flere områder af Aarhus, herunder også Viby, hvor virksomhedens største nuværende projekt er Viby Syd-projektet. Første etape af projektet blev igangsat i januar, og der kan altså allerede fejres rejsegilde nu.

Når hele Viby Syd-projektet er opført tæller det i alt 10.000m² boliger af varierende størrelse foruden dagligvarebutik og en kommende standeranlæg med tilhørende vaskehal til OK a.m.b.a. Den tidligere tankstation er blevet nedrevet i forbindelse med opførelsen af første etape.

Som i Nordsterns andre projekter er der fokus på bæredygtighed i Viby Syd-projektet, som bliver certificeret DGNB Guld ifølge standarderne fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Certificeringen, der gives ud fra seks kvalitetsparametre – miljømæssig, økonomisk, social, teknisk, proces og område – stiller krav til både totalentreprenøren og – ikke mindst – håndværkerne, der skal udføre arbejdet.

” Vi ser frem til at levere en flot ny butik til Netto. Vi kan allerede nu se at den arkitektoniske og håndværksmæssige kvalitet er høj. Og vi glæder os over at projektet skrider planmæssig frem i et fint og positivt samarbejde mellem alle parter” udtaler Direktør Lars Hjuler, PRO Developments A/S.

Første etape af projektet afleveres i april 2024.

For mere information (presse):

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk