Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Første spadestik på Gladsaxes nye Sundheds- og Beskæftigelseshus

21. august 2023

Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus i Gladsaxe bliver borgernes samlede indgang til hele det kommunale sundheds- og beskæftigelsesområde. Torsdag den 17. august var der Første spadestik på byggeriet.

Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus kommer til at rumme al kommunal genoptræning, forebyggelsescenteret, almen lægepraksis, apotek og hele beskæftigelsesindsatsen.

- Vores vision i Gladsaxe er, at alle borgere kan leve et aktivt, selvstændigt og sundt liv. Ved at samle alle vores faglige kræfter på ét sted understøtter vi, at borgerne får et koordineret, tværfagligt og helhedsorienteret tilbud. Samtidig får vi et hus, der åbner sig mod lokalsamfundet og er et attraktivt sted for både virksomheder og civilsamfund, siger 1. viceborgmester Serdal Benli, der tog første spadestik sammen med direktør Claus Møller fra Nordstern.

Buddinge Byport skal være et grønt og attraktivt område fuld af liv
Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus ligger på Fremtidsvej. Huset og omgivelserne omkring huset har fået navnet Buddinge Byport.

Tidligere har bygningerne rummet den gamle politistation, dommerbygningen og retsbygningen – og senest har der været Verdensmålshus i den gamle politistation. Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus bliver dobbelt så stort som det nuværende Verdensmålshus.

Planen er, at hele området bliver transformeret til et nyt, smukt og unikt område, der både er grønt af træer og med fx taghaver. Ud over det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus skal der også være private boliger, virksomheder og café i området. Omkring det nye hus kan der også foregå udendørs træning og forhåbningen er, at der kommer mere liv og aktivitet i området.

Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus har en central beliggenhed, hvor det er nemt at komme til og fra med både cykel, bus, tog, bil – og meget snart også med Hovedstadens Letbane.

Nordstern er totalentreprenør og har udarbejdet projektforslaget sammen med et team, som består af Henning Larsen, Rambøll og Danielsen Urban Landscape.

Efter planen åbner Gladsaxes nye Sundheds- og Beskæftigelseshus i 2026.

Visionen og planerne for det nye hus understøtter på bedste vis Gladsaxestrategiens mål om social -, miljømæssig - og økonomisk bæredygtighed.

Foto: Karen Bjerggaard, Gladsaxe Seniorfoto og Videoklub.

For mere information

Per Mortensen
Projektdirektør

+45 29751313
psm@nordstern.dk