Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Østjysk Bolig og Nordstern fejrer rejsegilde på Journalisthøjskolen

1. juli 2024

I dag markerer Østjysk Bolig/Lejerbo og Nordstern en vigtig milepæl med rejsegildet på boligprojektet Afd. 27 - Journalisthøjskolen på Olof Palmes Allé i Aarhus. Projektet, som blev genudbudt efter konkursen af den tidligere totalentreprenør, JFP, er nu igen på rette kurs.

Efter genudbuddet i 2023 af Afd. 27 – Journalisthøjskolen påtog Nordstern sig opgaven at færdiggøre opførelsen af 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger, hvilket svarer til 17.000 kvadratmeter moderne boligbyggeri.

Projektet omfatter tre boligblokke med fællesarealer, tagterrasser og parkeringsarealer. Byggeriet, der oprindeligt blev påbegyndt af JFP, havde nået en færdiggørelsesgrad på 46% ved overtagelsen.

“Det er en stor dag for os at kunne fejre rejsegilde på dette projekt. Efter overtagelsen har vores team arbejdet intensivt og løsningsorienteret sammen med Østjysk Bolig og Lejerbo for at sikre, at byggeriet fortsætter ufortrødent. Dagens fejring er en hyldest til de dygtige håndværkere og fagfolk, der har bidraget til at bringe projektet til dette punkt. Vi har taget over hvor andre måtte stoppe, og vi er derfor glade for den store tillid, bygherren har vist os gennem hele processen,” fortæller Claus Møller, direktør nybyg vest hos Nordstern

Fællesskab og bæredygtighed i fokus

Projektet, som er designet med stor respekt for områdets historie og arkitektur, omfatter blandt andet fællesarealer og tagterrasser, der fremmer fællesskabet blandt beboerne. Bygningerne opføres med elementer i beton og præfabrikerede trækassetter, og facaderne bliver beklædt med skærmtegl i en lys grå nuance.

”En konkurs sætter ethvert byggeri ud i stormvejr, og med et byggeri af denne størrelse har vindstyrken været høj. Men såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt for 80 år siden på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser – også hjulpet af forudseenheden hos skaberne af almenboliglovgivningen. Østjysk Bolig og Lejerbo sætter stor pris på den seriøsitet og fremdrift, Nordstern går til opgaven med,” siger Evan Krogh Olesen, næstformand i Østjysk Bolig.

Nordstern og Østjysk Bolig/Lejerbo glæder sig til at kunne byde de nye beboere velkommen i deres nye hjem i sensommeren 2025.

For mere information (presse)

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk