Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Markant KPC-byggeri knejser mod himlen i Aarhus N

30. juni 2022

Håndværkerne hyldes torsdag, når det iøjefaldende byggeri UNITY Aarhus fejrer rejsegilde. Med under et år til færdiggørelsen af det 28 etager høje boligbyggeri sætter bygningen allerede sit tydelige visuelle aftryk på byen.

På byggepladsen i Aarhus Nord tager det enestående byggeri UNITY Aarhus form. Bygningens ydre står klar og hele byggeriet er nu så færdigt, at projektets parter kan hyldes til rejsegilde på byggegrunden nu på torsdag.

UNITY Aarhus bygges på den gamle La Tour hotelgrund, der efter længere tilløb og på skiftende hænder er landet hos den nuværende bygherre og totalentreprenør, der færdiggør byggeriet inden udgangen af næste år. UNITY er et nyt koncept hvor den klassiske lejelejlighed møder det luksuriøse hotelkoncept. Hovedtanken er at skabe rammerne for en mere fleksibel livsstil, hvor alt man har brug for i hverdagen er samlet under et tag. Lejlighederne er møbleret af den britiske designer Tom Dixon og med adgang til services der supporterer hverdagen, kan du bare medbringe dine personlige ejendele og flytte ind.

Bygherre er den skotske kapitalforvalter abrdn. Totalentreprenør er KPC, der for nylig blev sammenlagt med CASA.

Direktør Peter Poulsen fra KPC er stolt af byggeriet og de mange nye boliger, det vil skabe for bydelen:

”Som totalentreprenør er det altid spændende at få lov at prøve kræfter med store og nytænkende byggerier. På UNITY Aarhus har vi overtaget en spændende opgave, som håndværkerne løser rigtig flot. Det er en forholdsvis lang og kompleks byggeproces, så her har det hjulpet meget at vide, at byggefolkene har de helt rette kompetencer,” siger Peter Poulsen.

Når det står færdigt, bliver byggeriet et af Danmarks højeste boligbyggerier på 94 meter. Bygningen er formet som en halvcirkel med et 28 etager højt tårn i den ene ende, med den laveste højde på 7 etager i den anden og tagterrasser i flere niveauer.

Rejsegilde med god udsigt til smilets by
Byggeriet kommer i sin helhed til at huse 652 lejligheder som varierer mellem 25-85 m2, hvor pladsen sparet i lejlighederne i stedet benyttes til fælles faciliteter, såsom in-house fitness, lounge områder, tagterrasse, café, vaskeri osv. De mange boliger vil være oplagte som studieboliger, eller til unge forretningsfolk med behov for kontor og bolig centralt i byen.

UNITY Aarhus er det største af sin slags, som abrdn har investeret i på dansk grund. Men Michael Schumann fra abrdn udelukker ikke, at det kan være starten på flere investeringer i større boligbyggerier fremover:

”UNITY har kig på flere nye udviklingsprojekter og vi har bestemt fået blod på tanden ift. at udvide vores nuværende portefølje, som nu er på 7 UNITY-projekter i Norden. Vores seneste samarbejde med KPC er Papirtårnet i Silkeborg, der også er et markant byggeri.
Vi glæder os til at fejre det nye vue fra UNITY Aarhus’ 28. etage, hvor vi tager forsmag på de kommende beboeres fantastiske udsigt ud over smilets by Aarhus,” fortæller Michael Schumann, abrdn Fund Development Manager Nordic.

Talerne til rejsegildet vil udover Michael Schumann som bygherrerepræsentant også tælle Peter Poulsen fra KPC. Både bygherre abrdn og KPC glæder sig til at hylde den store indsats og det flotte byggeri, der efter planen står indflytningsklar i sommeren 2023.

Arkitekt på projektet er Arkitema Architects og ingeniør er Brix & Kamp A/S.

Om UNITY Aarhus:
Bygherre: Abrdn (Aberdeen Standard Investments)
Totalentreprise: KPC
Adresse: Gøteborg Allé 6, Århus N

Byggeriet:
Bygget på den tidligere La Tour hotelgrund.
23.000 m2 fordelt på op til 28 etager og 652 mikrolejligheder
Byggeri slut: Forventet indflytningsklar i sommeren 2023

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk