Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

PensionDanmark har netop indgået totalentrepriseaftale med KPC om opførelsen af endnu et bæredygtigt byggeri på Islands Brygge

17. januar 2019

Pressemeddelelse fra PensionDanmark

Med 116 kommende boliger i Havnebryggen Sirius fortsætter PensionDanmark med at udvikle og sælge spændende boliger på Islands Brygge langs Københavns havn i forlængelse af projekterne Havnebryggen Polaris, Pollux og Castor.

Projekt består at to ens tårne på hver 14 etager med p-kælder under bygningerne. Tårnene får altaner, der går stort set ubrudt hele vejen rundt om bygningerne. På altanerne er der indbygget altankasser med vandingssystem baseret på opsamlet regnvand. Det grønne udtryk er skaleret til danske forhold sådan at dagslys og udsyn ikke begrænses og med plantearter, der kan klare det danske klima.

Størstedelen af stueetagen i Sirius-projektet og naboprojektet Castor får udadvendte funktioner i stueetagen. De skal understøtte bylivet ved den centrale plads, der ligger mellem de to projekter og forbinder vejen Islands Brygge med havnekajen og den fremtidige cykel- og gangbro over havneløbet til Enghave Brygge.

"Vi ser frem til igen at skulle bygge med vores totalentreprenør KPC, som vi har gode samarbejdserfaringer med. Der bliver tale om attraktive boliger med en helt unik beliggenhed tæt ved vandet og rekreative områder i spændende omgivelser med masser af liv. Vi venter lige så stor interesse for disse boliger, som der har været for vores første boligprojekter på Islands Brygge. Derfor forventer vi et fornuftigt afkast af investeringen til vores medlemmer," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Havnebryggen Sirius bliver bæredygtighedscertificeret i kategorien DGNB Guld og opføres med høj anvendelse af bæredygtige materialer ud fra livscyklusanalyser og miljømæssige risici.

"Dette nye projekt følger efter et stort byggeri i Ørestad Syd, hvor PensionDanmark også valgte KPC som samarbejdspartner. KPC har over en årrække opbygget gode relationer til en række af markedets største investorer, som vi bygger for gentagne gange, fordi investorer med KPC som medspiller har oplevet, at byggerier er afleveret til tiden og til den aftalte pris og kvalitet," siger direktør Jesper Henkel, KPC København.

Fakta:

  • Adresse: Islands Brygge, København S
  • Areal: 14.000 m2 plus 6.400 m2 p-kælder
  • Færdiggørelse og indflytning: To etaper i 2021
  • Antal boliger: 114 ejerlejligheder fra 72 m2 til 171 m2
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects
  • Bæredygtighedscertificering: Forventes at blive DGNB-certificeret i kategorien Guld
  • Læs mere: www.havnebryggen.dk

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk