Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

KPC skal bygge det nye beboer- og kulturhus i Ørestad Syd

12. juli 2019

I samarbejde med By & Havn, AART architects og Københavns Kommune skal KPC udvikle et nyt beboer- og kulturhus i Ørestad Syd. Byens Hus skal danne ramme om nye fællesskaber, kultur, natur og idrætsaktiviteter for folk i alle aldre i området

Med en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange på den ene side - og ud til den kommende hovedgade i Ørestad Syd, Asger Jorns Allé, skal Byens Hus opføres i naturskønne omgivelser og være centrum for fællesskabs- og fritidsaktiviteter for områdets beboere. Visionen for huset er at samle bydelens fælleslokaler under samme tag, så ny synergi og muligheder opstår i samspillet mellem beboerne og et mangfoldigt boligbyggeri.

Byens Hus bliver 2500 m2 stort, og byggefeltet vil derudover indeholde en daginstitution på 2200 m2 og cirka 85 boliger fordelt på 6700 m2.

Foruden at fungere som fælleshus for beboerne i området, vil Byens Hus også blive et kulturhus for hele bydelen.

Huset er resultatet af en unik og innovativ samarbejdsmodel, hvor By & Havn viser en ny måde at skabe fællesskaber på i nye byområder. Lokalplanen bestemmer, at nye boligbyggerier i Ørestad Syd skal etablere fælleslokaler for beboerne på 1 pct. af det samlede boligareal. Med Byens Hus bliver fællesarealerne for alle kvarterets boliger samlet i ét hus. Dermed får beboerne et meget stort hus, der har mange flere faciliteter end hvert boligbyggeri hver især ville kunne etablere.

"Vi er glade og stolte over at bidrage til dette helt unikke projekt, og over at By & Havn har valgt os som samarbejdspartner. Vi ser frem til at være med til at skabe rammerne om det fremtidige fællesskab i Ørestad Syd i samarbejde med områdets beboere," fortæller KPC's udviklingsdirektør Jesper Jørgensen.

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk