Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

KPC har vundet konkurrencen om opførelsen af to nye boligbyggerier på Godsbanen i Aarhus

18. maj 2020

Rådgiverteamet bestående af Årstiderne Arkitekter, INGENIØR'NE og KPC som totalentreprenør

Godsbanearealerne i Aarhus har gennem de sidste år udviklet sig fra et råt industriområde til en ny kreativ bydel, der i dag er et centralt samlingspunkt for et spirende iværksættermiljø og en lang række kulturelle begivenheder.

I den spirende og kreative bydel skal KPC opføre to nye boligbyggerier, som vil bestå af et lejlighedsbyggeri med arkaden og erhvervslejemål i stueplan, samt 5 Townhouses med private haver samt terrasser, endvidere 1 større penthouselejlighed.

Lejlighedsbyggeriet vil bestå af 45 lejligheder med altaner, fælles tagterrasse og cykelparkering tilknyttet. Lejlighederne ligger i et spænd fra 35 – 65 m2, alle lejligheder er 2-værelses og de største er tænkt som fleksible lejligheder til parret eller som delelejligheder.

Det arkitektoniske koncept tager afsæt i Godsbanens industrihistoriske DNA, det samlede projekt bliver opført som to individuelle bygninger med hver sit udtryk. Bygningerne fremstår i grå og røde tegl, forbundet med stålkonstruktion samt grønne tage – et greb som er tro overfor Godsbanens eksisterende arkitektur, og som bevirker, at facaden mod Kjeld Tolstrups Gade ikke opleves monoton.

De nederste etager i projektet bliver indrettet som mindre erhvervslejemål – her kan indrettes cafeer, gallerier, værksteder eller små butikker, hvilket vil være med til at skabe liv og aktivitet i gadeplan.

Gårdrummet skal fungere som et offentligt byrum med grønne oaser, legeområde og fælleshaver.

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk