Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Første spadestik til blomstrende boliger

5. april 2022

Mandag d. 4. april kunne Rødovre Kommune, CASA og CapMan fejre første spadestik på Erantishaven, der forvandler en gammel erhvervsbygning til 83 nye boliger. De nye boliger er en del af en visionær plan om at skabe en ny grøn bykerne i Rødovre.

Rødovre er i en rivende udvikling. Triste erhvervsbygninger forvandles til blomstrende boligområder for familier i alle aldre. Visionen er at skabe en mere grøn bykerne med moderne boliger, byliv og rekreative områder. De nye boliger i Erantishaven er en del af den plan. Det var derfor en glad borgmester, som kunne tage første spadestik til de nye boliger mandag den 4. april

”Erantishaven er et godt eksempel på, hvordan vi holder fast i det Rødovre, vi kender – også når vi udvikler nye områder. På mange måder fletter byggeriet sig ind i Rødovres historie – og ind i Rødovres sjæl,” siger Britt Jensen, Borgmester Rødovre Kommune.

Fra erhverv til grønt boligområde

Erantishaven ligger centralt i Rødovre med kun 100 meter til det store shoppingcenter Rødovre Centrum og få minutters gang til Damhussøen. Området har tidligere været præget af erhverv, men nu bliver den naturskønne beliggenhed udnyttet fuldt ud med moderne boliger. Udviklingen af Erantishaven sker i et joint venture mellem CapMan og CASA, som har arbejdet sammen på flere projekter tidligere.

”Det er et helt særligt privilegie at skulle bygge et projekt i samme by, som man selv bor og at være med til at udvikle et helt nyt område af byen. Jeg synes, at man i Rødovre gennem længere tid har haft modet til at udvikle byen og således skabt grobund for større mangfoldighed i befolkningssammensætningen, der igen er med til at skabe bedre dynamik. Vi vil gerne være med at understøtte denne udvikling yderligere, således at Rødovre kan blive en by med plads til alle. Det er styrken ved byen, og det skal vi blive ved med at sikre os,” siger Peter Gill, Partner, CapMan.

Genanvender betonen

Miljø er et gennemgående tema i projektet, som bliver certificeret DGNB Guld. Betonen fra det gamle erhvervsbyggeri bliver knust og udnyttet som bærelag på byggepladsen og under de fremtidige belægninger. Det svarer til cirka 1000 tons beton, som bliver genanvendt på stedet. På samme måde bliver de eksisterende belægninger genbrugt i anlægsprojektet, mens byggeledelsen slår sig ned i den eksisterende bygning for at spare på ressourcerne.

”I CASA har vi sat os som mål at minimere vores CO2 aftryk med 30% i 2023. Derfor analyserer vi vores projekter for at se, hvor vi kan sætte ind for at minimere ressourceforbrug, transport og energiforbrug. Vi vender hver en sten bogstavelig talt. Resultatet er mere bæredygtige boliger til fremtidige generationer”, siger Benny Frost Jensen, Projektdirektør, CASA.

Erantishaven står klar til indflytning i september 2023.

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk