Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Dragonkasernens kampvogne får nye hjem

22. september 2020

CASA har vundet udbuddet af byggeriet af nye garagebygninger på Dragonkasernen i Holstebro, som er en del af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses modernisering af Hærens mandskabs- og materielfaciliteterne. Projektet skal tilgodese de manglende faciliteter på Holstebro kaserne, for at fremme Dragonregimentet der har base der.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) får fire nye garagebygninger på Holstebro kaserne. Hver bygning kommer til at indeholde en standardgarage i én etage. Tre af bygningerne har desuden tre etager med kontorer, bade- og toiletfaciliteter, samt depot-, rengørings- og teknik rum. Den sidste har briefing-rum og pudsestue i stedet for kontor. Derudover etableres der 29.000 m2 belægning omkring bygningerne samt en parkeringsplads, der blandt andet skal bruges til parkering for sværtransport. Bygningerne skal primært bruges til garagering og vedligeholdelse af Dragonregimentets kampvogne og andre tunge køretøjer, mens de øvrige faciliteter skal anvendes til opbevaring af materiel, personlig udrustning, bad- og omklædning samt kontor for en del af enhederne.

”Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har arbejdet på projektet i flere år, og det er med stor glæde at vi nu har skrevet kontrakt og kan igangsætte byggeriet på Dragonkasernen. Projektet på Dragonkasernen er et af de største delprojekter under Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter, og vi ser frem til det kommende samarbejde med CASA A/S”, siger projektchef Christian Enemark fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Bedre arbejdsmiljø for både kampvogne og personale

Byggeriet opføres for at sikre bedre arbejdsmiljø for personalet, såvel som for at øge antallet af opvarmede garager. CASA skal stå for nedrivningen af 17 bygninger i forbindelse med projektet, samt nedbrydning og miljøsanering af den i forvejen eksisterende miljøplads og etableringen af en ny miljøplads.

Projekteringen er afsluttet, og byggeriet påbegyndes i oktober 2020. De nye faciliteter forventes at stå klar i juni 2022.

”Vi er stolte over at være en del af projektet på Dragonkasernen i Holstebro. Det er et specielt projekt for mig, da forsvaret har givet mig mange gode oplevelser og har været med til at forme mig som leder. Det er en vigtig opgave for os at være med til at styrke Danmarks panserregiment og forbedre vilkårene for mine tidligere kolleger”, siger Torben Modvig, CEO, CASA A/S og tilføjer:

”Vi har det seneste år øget vores fokus på erhvervsbyggeri, og byggeriet for FES er en central brik i det arbejde. Det er helt bogstaveligt noget af det største, man kan opnå”.

CASA A/S vandt sagen i EU-udbud og var blandt i alt fire tilbudsgivere: A Enggaard A/S, Jakobsen & Blindkilde A/S og NCC Danmark A/S, foruden CASA A/S.

Fakta om projektet:

  • Bygherre: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
  • Byggeri:
  • Areal: 14.518 m2
  • Grundareal: 34.100 m2 med 29.000 m2 belægning
  • Byggetid: 18 mdr.
  • Projektering er afsluttet og fysisk opstart oktober 2020
  • Totalrådgiver: Tyréns
  • Arkitekter: LINK Arkitektur + Rørbæk og Møller Arkitekter
  • Ingeniør: INGENIØR’NE

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk