Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

CASA stærkt ud af Corona-år med nyt rekord-resultat

16. februar 2021

På trods af en kort opbremsning under nedlukningen i foråret blev bundlinjen for CASA, en af Danmarks førende ejendomsudviklere og totalentreprenører, klart bedre end nogensinde før.

Før skat tjente CASA således 243 mio. kr. i 2020 mod 159 mio. kr. året før, svarende til en stigning på 53 pct.

”I et år, hvor coronakrisen udfordrede os på måder, ingen kunne have ventet, har vi leveret et meget stærkt resultat. Det fortæller om – og skyldes – en virksomhedskultur med enorm styrke. Medarbejderne har været omstillingsparate i en grad, der har betydet, at CASAs byggepladser har kunne overholde alle tidsplaner uden at måtte gå på kompromis med leverancer,” siger Torben Modvig, adm. direktør i CASA.

Nye ordrer vælter ind

Rekordresultatet lander i et år, der naturligvis er markant påvirket af den verdensomspændende corona-pandemi.

Omsætningen gik fra 2,55 til 2,26 mia. kr. i 2020, svarende til et fald på 12 pct.

Nedlukningen i foråret betød dog kun, at en række ordrer blev udskudt, men ikke aflyst. Var det ikke sket, havde CASAs omsætning for 2020 været i niveauet 2,5-2,6 mia. kr., altså på linje med rekordåret 2019, som tidligere udmeldt.

På trods af pandemiens negative indvirkning på markedet havde CASA i 2020 et samlet ordreindtag på 3,4 mia. kr. Det er det højeste i ét regnskabsår for CASA nogensinde. Derfor står CASA også med en solid ordrebog, som reflekterer, at efterspørgslen på CASAs ydelser fortsat er meget stærk.

”Den helt naturlige usikkerhed, der opstod hos mange i foråret, da pandemien for alvor ramte, påvirkede alle dele af byggebranchen, og fik mange investorer til at bremse op. Det viste sig dog ret hurtigt, at der kun blev tale om, at planer blev udskudt – ingen gav op. Siden samfundet startede op igen, er ordrebogen vokset og vokset, men forårets pause betyder, at en del omsætning er blevet flyttet fra 2020 til det nye år,” siger Torben Modvig.

Styrkelse i Østdanmark og bredere fundament

CASA har i løbet af 2020 samtidig formået at vinde mere indpas i det østlige Danmark, end virksomheden selv forventede i 2019, blandt andet via en række store renoveringssager.

Renoveringsprojekter udgør i det hele taget en større andel af forretningen end tidligere, og ordrebogen for 2021 afspejler, at den trend ser ud til at fortsætte med en række store projektet i både Vest- og Østdanmark.

Væksten i Østdanmark sker desuden på grund af opbygningen af en stærk udviklingsorganisation i Østdanmark, der har trukket projekter som f.eks. milliardprojektet Stationsparken i Brøndby, 215 boliger på Søndre Ringvej 33a i Kirkebjerg og renoveringen af et kontordomicil på Lindevangs Allé på Frederiksberg.

Siden 2017 har CASA holdt fast i sin stærke position inden for boliger, mens områderne Erhverv og Renovering begge har præsteret markant vækst med henholdsvis 31 og 24 pct. i gennemsnit årligt siden 2017. Dermed er CASA samlet set bredere funderet i branchen nu.

Grøn strøm på byggepladser

Samtidig fortsætter CASA implementeringen af den ambitiøse bæredygtighedsstrategi frem mod 2023, selskabet lancerede i 2019. Det indebærer et træk, der skal reducere CASAs CO2-forbrug markant:

”En stor del af strategien hviler på bæredygtighed, og i 2021 vil CASA sikre, at alle byggepladser kun anvender strøm fra vindmøller og solceller. Vi vil have endnu flere byggerier, der kan bæredygtighedscertificeres – også inden for renovering – og vi vil fortsætte med at styrke vores interne kompetencer på området,” siger Torben Modvig.

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk