Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

CASA skal renovere Henriksgården

18. marts 2021

Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II har valgt CASA til at renovere Henrikgårdens 332 almennyttige boliger i Valby, som indebærer flere bæredygtige initiativer. Renoveringen får finansiel støtte fra både Landsbyggefonden og Københavns Kommune, hvilket muliggør en udvendig og indvendig renovering såvel som en forskønnelse af udearealerne.

Om kort tid går CASA i gang med renoveringen af Henriksgårdens 332 almennyttige boliger i Valby. Overordnet får alle boliger deres altan renoveret eller opsat ny altan, hvis der ikke er altan i forvejen, og alle boligernes badeværelser vil undergå en gennemgående renovering. Derudover vil der i stueetagen blive etableret tilgængelighedsboliger.

Renoveringen indeholder samtidig flere bæredygtige initiativer. Alle bygninger får ekstra isolering på ydermurene, nye murstensfacader, nyt tag og ventilationsanlæg. Samtidig bliver der isat energibesparende vinduer og opgangsdøre, og der bliver installeret solcelleanlæg på taget. Forventningen til solcelleanlægget er, at 25-30% af beboernes elforbrug vil blive dækket den vej, hvilket er et skridt i den rigtige retning i forhold til Københavns mål om at blive en CO2-neutral hovedstad.

Projektet blev vedtaget med et overvældende flertal blandt beboerne, som nu kan se frem til, at byggeriet går i gang. Renoveringsprojektet kommer med finansiel støtte fra både Landsbyggefonden og Københavns Kommune, hvilket muliggør denne omfattende renovering – alt sammen med det mål for at øje at fremtidssikre boligafdelingen med tidssvarende og energivenlige bygninger og indbydende udearealer.

For CASA bliver Henriksgården et spændende projekt på flere fronter. Både fordi renoveringsprojektet er et af de større renoveringsprojekter i København, og fordi CASA i de senere år har haft et øget fokus på bæredygtige byggerier.

”Vi er meget glade for, at Hovedstadens Almennyttige Boligselskab har valgt os som hovedentreprenør på Henriksgården. Processen og samarbejdet har været rigtigt godt, og vi ser frem til at gå i gang. Hele projektet byder på mange spændende og klimavenlige initiativer, og vi glæder os meget til at kunne levere et flot resultat tilbage til beboerne, når renoveringen er overstået”, siger CEO i CASA A/S Torben Modvig.

Boligerne i Henriksgården blev opført i 1968 og er placeret langs Vigerslevvej. Mellem de enkelte bygninger er der grønne områder med legepladser, boldbaner og kælkebakke. I bebyggelsen er der garager, selskabslokale samt fællesvaskeri og i området er der både supermarkeder, skole og børneinstitutioner.

Renoveringen af Henriksgården kommer til at foregå i etaper og forventes at stå færdigt i 2024.

Vil du vide mere?

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk