Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

CASA skal bygge Albertshøj

6. oktober 2020

Tredje etape af det nye plejecenter Albertshøj, skal nu opføres for Albertslund kommune. Det er sidste etape af byggeprojektet, der forventes færdig i efteråret 2022. Denne afdeling kommer til at indeholde butikker og kontorer samt pleje- og ældreboliger. CASA A/S er blevet tildelt opgaven i licitation, og skal stå for totalentreprisen.

Nu skal tredje og sidste del af Albertshøj bygges. Albertshøj er Albertslund Kommunes nye plejecenter, der opføres langs Albertslundvej. Den sidste etape bygges på hjørnet af netop Albertslundvej og Vognporten, lige ved stationen.

Det moderne og fleksible byggeri, tegnet af Entasis, inddrager klimavenlige og sundhedsteknologiske løsninger. Byggeriet opføres ud fra Albertslund Kommunes vision om, at ”Livet skal leves – hele livet”. Her er demens i fokus, hvorfor der arbejdes med genkendelighed og etablering af et identitetsskabende miljø for beboerne. Der vil være masser af muligheder for fællesskab og mangfoldighed, mens der skabes ydre rammer med adgang til natur – sidstnævnte for at øge stimuli og sanseoplevelser.

”Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med den sidste etape af byggeriet omkring Albertshøj. En god alderdom, her i Albertslund, skal realisere dét i livet, som giver glæde og tilfredsstillelse for den enkelte. Det tror vi på, at etableringen af fase 3 af Albertshøj, vil give endnu flere borgere mulighed for. Den sidste etape af Albertshøj vil understøtte et bedre liv for ældre med fokus på aktivitet, uafhængighed og frihed. Albertshøj, Etape 3 vil etableres som demensafsnit, med fokus på at de fysiske rammer skaber tryghed og øger livskvaliteten for borgere med demens. Vi ser meget frem til samarbejdet med CASA A/S om byggeriet,” fortæller Steen Christiansen, Borgmester i Albertslund Kommune.

Det er, som nævnt, udviklings- og entreprenørvirksomheden CASA A/S, der skal stå for entreprisen. CASA har i senere år fået øget fokus på erhvervsbyggeri, hvor de blandt andet er blevet tildelt flere sager fra sundhedssektoren. Senest er CASA også blevet prækvalificeret på OUH-Psykiatrien.

”Vi er stolte over at skulle bygge Albertshøj og på den måde bidrage til de ældre borgeres sundhed og velfærd. Hos CASA er vi imponerede over kommunens visioner for projektet og det tydelige fokus på fællesskab og mangfoldighed, som skabes, hvilket også ligger os hos CASA meget på sinde. Alberthøj er blot det seneste i en række vigtige kommunale byggerier, CASA er blevet udvalgt til, hvilket naturligvis glæder mig meget, da det er i tråd med den fastlagte strategi”, siger Torben Modvig, CEO, CASA A/S.

Denne del af Albertshøj får butikker og kontorer i en dobbeltetage på gadeniveau. Denne del af byggeriet opføres i samarbejde med Centerforeningen Albertslund Centrum og Citycon. Oven på det, på tredje til femte etage, bliver der etableret 36 demensvenlige plejeboliger. Man har dertil valgt at lave et tårn i det ene hjørne på 10 etager. I tårnet vil man fra sjette til tiende etage opføre 20 ældreboliger. På taget, oven på femte sal, etableres der tagterrasse og have, samt solceller som en del af taget, som bygningens ”femte facade”.

Entasis A/S og Lassen Landskab er arkitekterne tilknyttet projektet og Oluf Jørgensen A/S er rådgivende ingeniører.

Fakta om projektet:

  • Bygherre: Albertslund Kommune
  • Byggeri: Nybyg
  • Areal: 7.544 m2 fordelt på: Plejeboliger 2.337 m2, Ældreboliger 1.335 m2, Serviceenhed 787 m2, Erhverv 2.802 m2 og Teknik 283 m2.
  • Byggetid: Projektering starter 1. oktober 2020 frem til byggestart 1. august 2021. Opførelsesperiode 1. august 2021 til 30. november 2022.
  • Totalentreprenør: CASA A/S
  • Arkitekt: Entasis A/S
  • Landskabsarkitekt: Lassen Landskab
  • Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk