Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

CASA renoverer Herlev Bymidte

29. maj 2020

Ejendomsinvestoren NREP har valgt CASA A/S som totalentreprenør til opførelsen af den nye, dynamiske bymidte i Herlev, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger. Det nye by- og handelscentrum forventes at stå helt færdig i 2023.

Ejendomsudvikleren og -investoren NREP har indgået aftale med entreprenørvirksomheden CASA A/S om at stå for opførelsen af det nye Herlev Bymidte. Dermed står det ambitiøse projekt om at forny Herlevs bycentrum foran sin næste fase.

Projektet vil fra 2023 samle de borgervendte dele af rådhuset med en stor Føtex på ca 5.500 m2, butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og 135 nye leje-lejligheder i en ny dynamisk bymidte, som desuden kommer til at ligge som en station på den kommende letbane. Dermed bliver Herlev Bymidte et stærkt bud på et moderne bycentrum, mener Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP.

Han har netop gennem corona-krisen kunnet konstatere, hvordan den enkle bymidte med let adgang til en stærk fødevarebutik og centrale servicetilbud har klaret sig godt.

Der bliver tale om fremtidsrettet byudvikling, hvor services, der retter sig mod borgerne – dagligvareindkøb, lægebesøg, apotek, kommunale tjenester og lignende – placereres centralt i et samlet hele. Vi har stor erfaring i at udvikle og drive succesrige bycentrum, og den model som opføres i Herlev er både robust og vil skabe øget aktivitet. Vi ser frem til at opføre kommunens nye centrum sammen med en dygtig entreprenør som CASA”, siger Thomas Riise-Jakobsen.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) glæder sig over, at et styrket bycentrum nu er rykket tættere på:

Bymidten er et vigtigt samlingspunkt for Herlevborgerne. Jeg ser frem til, at dele af rådhuset flytter ind i bycenteret, så vi kommer tættere på borgerne og styrker det lokale handelsliv. Herlev fortjener en stærk bymidte, og det får vi nu”, siger han.

Blanding af nybyggeri og renovering
NREP, der sammen med Aaarstidernes Arkitekter og Arkitema har tegnet og udviklet det nye by- og handelscentrum, afventer nu sammen med CASA, at den formelle byggetilladelse falder på plads, så arbejdet kan gå i gang.

I alt 57.000 kvadratmeter skal etableres i en blanding af nybyggeri og renovering, og projektet bliver det til dato største renoveringsprojekt for CASA, hvor direktør Torben Modvig glæder sig.

”CASA har har det seneste år investeret ekstra kræfter i at styrke vores renoveringsafdeling i vest og samtidig opbygge en afdeling i øst. Siden er tilgangen af nye projekter blot vokset og vokset, og Herlev Bymidte er den foreløbige krone på værket for os”, siger Torben Modvig.

Erhvervstårn bliver nyt vartegn
Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive nyrenoveret og forventes at stå færdig i 2022. Det kommer til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring en ny og større Føtex, og vil desuden indholde butikker, erhvervslokaler og parkering.

I seks-otte etager over bymidten bygges ca. 135 nye, attraktive lejeboliger, som vil spænde fra ca. 50-130 m², dvs. op til 5 værelser, hvoraf de første vil stå færdigt i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet.

På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres det helt nye 11 etager høje Erhvervstårnet, der bliver et markant nyt vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt. I bunden af tårnet etableres det nye bycentrums ‘borgertorv’, hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager et antal etager længere oppe i tårnet, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål.

Illustration: NREP/Aarstiderne

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk