Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

CapMan udvider BVK’s danske portefølje

29. september 2020

CapMan Real Estate udvider Bayerische Versorgungskammers (BVK) danske portefølje, denne gang for en ejendomsfond administreret af Universal-Investment-Luxembourg S.A. Projektet er 37.440 m2 boliger i Kirkebjerg, Brøndby udviklet af CASA A/S, som købte grunden i slutningen af 2019. Handlen til over 1 mia. DKK er en af de største i Danmark i år.

Boligprojektet på Søndre Ringvej 27 er en del af det nye Kirkebjergområde i Brøndby, hvor CASA A/S også udvikler nabogrunden Søndre Ringvej 33. Kirkebjerg skal være Brøndbys nye levende bydel med lejligheder, rækkehuse og grønne arealer.

De 37.440 m2 på Søndre Ringvej 27 ligger blot få minutters gang fra Glostrup station og den nye letbane, som åbner i 2025. Projektet er fordelt på i alt 463 boliger i fire boligkarréer samt et parkeringshus med plads til størstedelen af parkeringspladserne, så der gives plads til mange grønne arealer. Lejlighederne, der alle får altan eller terrasse, varierer i størrelsen fra 2-5 værelser (60-107 m2).

Projektet er købt på forward funding basis af CASA, som også står for opførelsen af projektet. Byggestart er sat til starten af november, og projektet forventes afleveret nøglefærdigt i starten af 2023.

”Dette projekt er en solid tilføjelse til BVK’s ejendomsportefølje, og vi ser frem til at kunne fortsætte vores gode samarbejde med BVK, Universal Investment og CASA i udviklingen af dette enestående boligprojekt,” siger Robert Feldt, Investment Director hos CapMan Real Estate.

Fra gråt erhverv til grønt boligområde

Kirkebjerg skal i de kommende år omdannes fra erhvervsområde til en levende bydel med op mod 2.000 nye boliger. De første boliger forventes at stå færdige i 2021. Der udlægges store, grønne udearealer til gavn og glæde for de kommende beboere samt de omkringliggende naboer.

For at øge det grønne aftryk, vil de fire nye boligkarréer på Søndre Ringvej 27 desuden blive bygget efter DGNB-guld standarderne. De 463 boliger er tegnet af Arkitema Architects.

”Vi er glade for det samarbejde, vi har med CapMan Real Estate, BVK og Brøndby Kommune om udviklingen af Kirkebjerg. Transformationen fra gråt erhverv til grønt boligområde kunne ikke ligge nærmere vores hjerter i CASA, og derfor glæder vi os ekstra meget over at udvikle og bygge dette projekt”, siger CEO for CASA Torben Modvig.

CapMan Real Estate har i dag over 40 dedikerede fagfolk indenfor investering, kapitalforvaltning og ejendomsadministration. CapMans nuværende ejendomme under forvaltning overstiger €2,8 mia.

Om CapMan

CapMan er en førende nordisk investor med en aktiv tilgang til værdiskabelse. Vi tilbyder et bredt udvalg af investeringsprodukter og -tjenester. Som en af de nordiske private equity-pionerer har vi udviklet hundredvis af virksomheder og ejendomsaktiver og skabt betydelig værdi i disse forretninger og aktiver i løbet af de sidste 30 år. Vi har en bred tilstedeværelse på det unoterede marked gennem vores lokale og specialiserede teams. Vores investeringsstrategier dækker Private Equity, Real Estate og Infra. Vi har også en voksende servicevirksomhed, der inkluderer indkøbstjenester, formueforvaltning samt analyse, rapportering og back office-tjenester. I alt beskæftiger CapMan 150 ansatte i Helsinki, Stockholm, København, London og Luxembourg. Vi er et børsnoteret selskab, der er noteret på Nasdaq Helsinki siden 2001, og har undertegnet FN’s principper for ansvarlige investeringer (PRI) siden 2012. www.capman.com

Om Bayerische Versorgungskammer

Bayerische Versorgungskammer (BVK) er et kompetence- og servicecenter for faglige- og offentlige pensionskasser samt Tysklands største statslige pensionsgruppe. Bayerische Versorgungskammer er en offentlig myndighed underlagt det bayeriske indenrigsministerium og en samlig af 12 private- og offentlige pensionskasser. Bayerische Versorgungskammer har omkring 2,4 millioner personer forsikret med €5 mia. i bidrag og €3,6 mia. årlige pensionsudbetalinger. Bayerische Versorgungskammer har omkring €81,7 mia. aktiver under forvaltning og 1.350 ansatte. www.versorgungskammer.de

Om Universal Investment GmbH

Med fondsaktiver på ca. 528 mia. EUR under administration, deraf 400 mia. EUR i egne køretøjer og omkring 128 mia. EUR i blandt andet insourcing, godt 1.500 gensidige og specielle investeringsmandater og en arbejdsstyrke på omkring 750 medarbejdere, er Universal-Investment største uafhængige investeringsselskab i den tysktalende region. Med erhvervelsen af ​​UI-laboratorier i januar 2019 fuldender den brancheførende IT-dataspecialist nu koncernens serviceportefølje ved at tilføje front office og dataløsninger. Investeringsselskabet er den centrale platform for uafhængig kapitalforvaltning og forener porteføljeforvalteres, private bankers, kapitalforvalteres og investeringsbutikkeres investeringsviden. Universal-Investment Group blev grundlagt i 1968 og har hovedkontor i Frankfurt / Main og har datterselskaber, filialer og beholdninger i Luxembourg, Polen og Østrig. Det er en af ​​pionererne inden for investeringsbranchen og er i mellemtiden blevet markedsleder inden for master-KVG og private label fonde. I henhold til PwC ManCo Survey 2020 er Universal-Investment den største AIFM ManCo i Luxembourg; blandt tredjeparts-ManCos ligger Universal-Investment på andenpladsen (pr. 31. juli 2020). www.universal-investment.com

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk