Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Bo-Vita: CASA A/S udvalgt som hovedentreprenør for Mjølnerparkens helhedsplan

2. juni 2021

Det bliver CASA A/S, der skal stå i spidsen for at renovere Mjølnerparken som led i at gøre den fysiske helhedsplan for Mjølnerparkens udvikling og renovering til virkelighed. Det kan Bo-Vita i dag offentliggøre som afslutning på en udbudsrunde med ansøgninger fra flere større aktører på markedet.

For Bo-Vita og beboerne i Mjølnerparken er valget af CASA et vigtigt skridt på vejen mod opfyldelse af visionerne i helhedsplanen. En plan, der sætter retningen for kvarterets udvikling, og som i 2015 blev vedtaget på et afdelingsmøde med opbakning fra 89% af de fremmødte beboere.

Formålet med helhedsplanen er at lykkes med et boligkvarter, hvor tryghed og trivsel får mere optimale vilkår – både i lejlighederne og på fællesarealerne.

Formand for Bo-Vita, Jan Hyttel, udtaler:

"Vi er meget glade for nu at kunne meddele, at det er CASA, der skal stå i spidsen for at gøre vigtige dele af helhedsplanen til virkelighed. Det er en milepæl i den positive udvikling, der allerede er i gang i Mjølnerparken. Jeg glæder mig meget til at samarbejde med CASA A/S om at skabe et bedre og tryggere Mjølnerparken, og forhåbentlig kan vi gå i gang i løbet af sommeren – det afhænger af, hvornår vi modtager med de sidste tilladelser fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune."

Valget af CASA betyder, at transformationen af de ældre boliger fra 80’erne til nye moderne boliger nu kan sættes i gang, og at der samtidig opføres nye boligtyper, f.eks. ungdomsboliger, tagboliger og boliger med bedre adgang for gangbesværede. Også fællesarealer og vej- og stinettet omkring Mjølnerparken får nyt liv. Bl.a. trækkes de offentlige gader ind gennem kvarteret, så bebyggelsen bliver en mere naturlig del af dens omgivelser, og der anlægges en handelsgade, som skaber rammerne for lokale butikker, caféer og detailhandel.

CASAs opgaver bliver bl.a. at renovere køkkener, bad og altanfacader, ligesom også gårdrummene lukkes af, så man med "københavnerkarréer” skaber rammerne for hyggelige gårdmiljøer. Hos CASA ser man med forventning frem til at gå i gang med renoveringen. Torben Modvig, CEO fra CASA A/S, udtaler:

"Det er et både spændende og væsentligt projekt, som vi naturligvis er meget glade for at være en del af. Mjølnerparkens rammer skal forbedres, og vi er stolte over at være blevet betroet med opgaven. Vi ser frem til at bringe vores kompetencer i spil med beboerne i fokus i den forbindelse."

Norconsult - KHS Arkitekter står som totalrådgiver bag visionen og projektet for helhedsplanen for Mjølnerparken, som er udviklet i samarbejde med ingeniørfirmaet MOE og landskabsarkitektfirmaet BOGL, også her er tilfredsheden stor over, at nå endnu en vigtig milepæl. Morten Rønne, Tegnestueleder hos Norconsult - KHS Arkitekter, udtaler:

"Visionerne fra helhedsplanen har først rigtig betydning, når de er blevet til virkelighed blandt beboerne i Mjølnerparken. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi med CASA A/S ombord på projektet, er kommet tættere på den dag, hvor planens gode intentioner er blevet konkrete i form af gode rammer for beboerne og et løft til bydelen."

For mere information, kontakt

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationsdirektør

+45 60576516
dhs@nordstern.dk