Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

Bæredygtigt bofællesskab slår rod

19. august 2020

Skråningen II, som bygges af CASA, stod tirsdag den 18. august 2020 klar til rejsegilde, hvor byggeriet samt håndværkerne og deres indsats blev hyldet.

I juli 2019 stod det bæredygtige bofællesskab EcoVillage Skråningen I i Lejre færdigt, og beboerne kunne flytte ind i deres nyopførte boliger. CASA A/S opfører nu også Skråningen II, som er i fuld fart med at blive bygget. Her kan kommende bofæller få glæde af fællesskab, grønne omgivelser og bæredygtige tiltag, når de til marts 2021 flytter ind.

Byggeriet er for alvor i gang, og allerede fem måneder efter byggeriets start spirer det bæredygtige bofællesskab op. På trods af lyn og torden samt meget mørke og tunge skyer kunne byggeriet og håndværkerne tirsdag markeres i tørvejr med et rejsegilde. Beboere fra Skråningen I, kommende beboere på Skråningen II, ansatte fra EcoVillage og CASA, håndværkere, journalister og borgmester Carsten Rasmussen mødte op. Alle var med til at markere det bæredygtige bofællesskab med taler, sodavand og kage fra lokale virksomheder og ikke mindst håndsprit og afstand.

- Et rejsegilde er en hyldest til håndværkerne, og jeg vil gerne takke alle for deres arbejde og det foreløbige flotte byggeri af Skråningen II. Vi er glade for endnu engang at være entreprenør på et byggeprojekt, der samler mennesker, og hvor fællesskab og bæredygtighed er omdrejningspunktet. CASA har store ambitioner på området, og Skråningen II er bare et af flere projekter i år, hvor bæredygtighed er i centrum, siger CEO i CASA A/S Torben Modvig.

Rammer for fællesskab

Bofællesskabet EcoVillage Skråningen II kommer til at bestå af 53 lavenergiboliger i forskellige størrelser, hvor alle bofæller har adgang til et fælleshus på ca. 775 kvadratmeter med blandt andet spisesal, fælleskøkken, multirum, kontorfællesskab, teenageværelser og legerum. Byggeriet er svanemærket, miljørigtigt træbyggeri. Boligerne er isoleret med papiruld samt installeret med varmepumper som varmekilder, og i alle boliger er der etableret regnvandsgenanvendelse til toiletter og vaskemaskiner.

Der er stor interesse for at tage del i fællesskabet og bo på Skråningen II. Allerede nu er de fleste af boligerne solgt, og det understreger, at Skråningen II er et eftertragtet bofællesskab. Borgmester Carsten Rasmussen talte ved rejsegildet blandt andet om de mange bofællesskaber, der spirer i Lejre.

- Den første etape af Skråningen har tydeligt vist, at der er en meget stor interesse for at komme til at bo i et bæredygtigt fællesskab med andre i Lejre Kommune. De nye bofællesskaber er med til at styrke mangfoldigheden i kommunen, så jeg glæder mig meget til at byde de nye beboere velkommen til Vores Sted, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Lejre Kommune.

Udsigt til grønne omgivelser

De kommende beboere på Skråningen II kan se frem til økologisk fællesspisning med fokus på minimering af madspild og mulighed for fælles aktiviteter på tværs af aldersgrupper og interesser. Bofællerne har også mulighed for etablering af køkkenhaver og hønsegård. Bofællesskabet er beliggende i den smukke natur i Lejre ved et fredet område med bevaringsværdige gravhøje og har udsigt over åen og Allerslev. Skråningen II sætter fokus på fællesskab, hvor der på tværs af generationer er plads til både singler og seniorer, småbørnsfamilier og teenagere. Det bæredygtige byggeri danner rammerne for et bofællesskab, hvor vejen til naboen er kort, og bidraget til en grønnere hverdag stort. Bofællesskabet skyder hastigt op, og rejsegildet var endnu en milepæl i byggeriet, der blev markeret med stor succes.

Byggeriet af Skråningen II udvikles og opføres i et samarbejde mellem udviklings- og entreprenørvirksomheden CASA A/S og EcoVillage.

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk