Tilbage

+45 7562 7900
info@nordstern.dk
CVR: 29205272

AKF Koncernen vælger CASA til stort boligprojekt i Nærheden

3. juni 2020

Nærheden ved Hedehusene er blevet benævnt fremtidens levende og grønne forstad. Her skyder ejerboliger, lejeboliger og bofællesskaber i disse år op – tæt på både natur og København. AKF Koncernen opfører nu et stort boligprojekt i området, Søbakkehusene, med CASA som totalentreprenør.

De i alt 173 boliger i Søbakkehusene i Nærheden er fordelt på 29 rækkehuse, seks kædehuse, to længehuse og fem punkthuse. Dertil kommer et fælles parkeringshus. I alt 16.500 kvadratmeter bebyggelse.

– Med Søbakkehusene ønsker vi at forene behovet for en god og moderne bolig i byen, med naturens muligheder for udfoldelse og fordybelse. Det er derfor også med stor begejstring, at vi i samarbejde med CASA nu kan påbegynde byggeriet af et boligområde, der har nærhed til grønne områder, offentlig transport, indkøbsmuligheder og børneinstitutioner, og som med en rig variation af boligformer i høj kvalitet kan favne alt fra børnefamilier til singler og par, siger Ino Dimsits, CEO hos AKF Koncernen.

Søbakkehusene er beliggende ved Salamandersø og Nærhedens byhave. Områdets udearealer indbyder til ophold, leg og fællesskab. Med en placering i hjertet af bydelen er der desuden kun få hundrede meter til dagligdagsfaciliteter og fritidsaktiviteter. Områdets kommende beboere kan således se frem til en nem hverdag tæt på naturen.

– Vi er glade for den store tillid, AKF har vist CASA som totalentreprenør på dette projekt. Nærheden er et helt særligt område, hvor de fælles værdier og ønsket om en bedre fremtid får plads. Vores fokus er altid på de mennesker, der skal bo, leve og arbejde i vores byggerier, og derfor betyder det meget endnu engang at være blevet betroet en opgave i området, siger Torben Modvig, CEO hos CASA A/S, der allerede opfører Plushusene i Nærheden – et bofællesskab med 139 senior- og familieboliger.

De første boliger i Søbakkehusene står klar til indflytning i slutningen af 2021 – og de kommer lige i rette tid. I 2021 åbner Høje Taastrup Kommune nemlig en helt ny skole i Nærheden – Læringshus Nærheden – der rummer 0.-9. klassetrin med fokus på innovation og science samt en integreret daginstitution.

Facaderne på de nye boliger udføres i robuste materialer som tegl, træ, skifer og metal. Områdets række- og kædehuse består af stue og 1. sal, og har en størrelse på henholdsvis 106 og 128 kvadratmeter, alt imens længe- og punkthusene indeholder lejligheder, der varierer fra 55-127 kvadratmeter.

Arkitema Architects er arkitekt på projektet, og COWI A/S er ingeniør.

Om Søbakkehusene
Søbakkehusene er AKF Koncernes boligprojekt i Nærheden. Her bygger koncernen række-, kæde-, punkt- og længehuse med nærhed til natur, idrætsfaciliteter, skoletilbud, daginstitutioner samt Hedehusene Station, hvorfra København kan nås med tog på 20 minutter.
Se mere på: www.soebakkehusene.dk

For mere information

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@nordstern.dk